Hola! Sóc la
Cristina i estic fent pràctiques al Serradet de Barneres. Aquest mes
de març vaig estar a l’escola de pastors del Pallars fent les
classes teòriques i com amb tots els oficis també s’ha de tenir
pràctica i experiència.
Aquí, al Serradet
de Barneres estic aprenent molt ja que és un projecte molt complex,
tenen les ovelles, sembren els camps on elles mengen, transformen la
llet i venen els productes.
Jo sóc la que va al davant!! |
Les ovelles; el més
important és l’alimentació , han d’estar ben alimentades perquè
facin una bona llet. Han d’haver-hi bon sembrats, raygras, alfals,
trepadella, naps… que amb elles els hi agradi i vagin ben fartes.
Per poder portar un ramat s’ha de saber pasturar i en Pum (el gos
pastor) ens és de gran ajuda!
Un altre punt molt
important és la munyida, una gran aventura, són unes ovelles amb
caràcter. Sempre que pugen a la sala de munyir estan contentes, van
corrents perquè saben que es trobaran ordi però quan toca munyir,
algunes es rebel·len i tiren cosses, deuen pensar que la seva llet
és pel seu xai! No pas per fer matons i formatge fresc!
La formatgeria; això
és una cosa molt diferent! Tot impecable sense ni un polsim de pols,
tot desinfectat… Quan comences a elaborar, és curiós, et
desentens de la granja, com si només estiguessis transformant la
llet, sort que a la formatgeria hi ha una finestra que dona a la
granja i et recorda que gràcies a aquestes ovelles es pot fer un
iogurt tant i tant bo!
La venda; m’agrada
veure com venen als mercats els seus productes, ja que com que fan
tot coherentment i com pensen ells estan orgullosos dels seus
productes i ho saben transmetre als seus clients.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada