dimecres, 25 de juny del 2014

La Cristina, al Serradet de Barneres

Hola! Sóc la Cristina i estic fent pràctiques al Serradet de Barneres. Aquest mes de març vaig estar a l’escola de pastors del Pallars fent les classes teòriques i com amb tots els oficis també s’ha de tenir pràctica i experiència.
Jo sóc la que va al davant!!
 Aquí, al Serradet de Barneres estic aprenent molt ja que és un projecte molt complex, tenen les ovelles, sembren els camps on elles mengen, transformen la llet i venen els productes.
Les ovelles; el més important és l’alimentació , han d’estar ben alimentades perquè facin una bona llet. Han d’haver-hi bon sembrats, raygras, alfals, trepadella, naps… que amb elles els hi agradi i vagin ben fartes. Per poder portar un ramat s’ha de saber pasturar i en Pum (el gos pastor) ens és de gran ajuda!
Un altre punt molt important és la munyida, una gran aventura, són unes ovelles amb caràcter. Sempre que pugen a la sala de munyir estan contentes, van corrents perquè saben que es trobaran ordi però quan toca munyir, algunes es rebel·len i tiren cosses, deuen pensar que la seva llet és pel seu xai! No pas per fer matons i formatge fresc!
La formatgeria; això és una cosa molt diferent! Tot impecable sense ni un polsim de pols, tot desinfectat… Quan comences a elaborar, és curiós, et desentens de la granja, com si només estiguessis transformant la llet, sort que a la formatgeria hi ha una finestra que dona a la granja i et recorda que gràcies a aquestes ovelles es pot fer un iogurt tant i tant bo!
La venda; m’agrada veure com venen als mercats els seus productes, ja que com que fan tot coherentment i com pensen ells estan orgullosos dels seus productes i ho saben transmetre als seus clients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada