La llet del nostre ramat és un producte de temporada - que fem coincidir amb el cicle natural i reproductiu de les ovelles - i les seves característiques poden variar al llarg de l'any, segons les pastures, l'època i l'alimentació en general.
La temporada de llet va des del mes de febrer (quan arriben els parts) fins a finals d'estiu (o principis de tardor) quan s'assequen les pastures, i les ovelles. Entre aquests mesos podem oferir els nostres productes làctics frescos (iogurt, mató i formatge fresc).
Fora de la temporada de llet - com que només elaborem amb la nostra pròpia llet - només podrem oferir el nostre formatge madurat (tipus "tomme") i el tupí.
ENCARA NO ELS HAS PROVAT?
FORMATGE MADURAT D'OVELLA, elaborat amb llet crua d'ovella.
Boníssim, al punt de gust i textura. Formatge de 5-6 mesos de maduració sobre lleixes de fusta, durant els quals freguem regularment l'escorça amb aigua i sal. Les peces senceres fan entre 4 i 5 quilos; el venem a porcions a granel als mercats. Preu: 23€/kg.
IOGURT, suau i cremós. Un gran descobriment.
Una delícia, amb textura cremosa i una baixa acidesa, pot menjar-se sense
endolcir. El trobem en pot retornable de 450g, a 2,5 €, o 1Kg, a 4,5 €
FORMATGE FRESC, senzillament bo.
Amb una textura gelatinosa, però densa i humida, transmet frescor. Un
producte acabat de fer que s'ha de consumir abans d'una setmana, perfecte per
postres i amanides, o amb una llesca de
pa torrat. Fem pastissos d'1 i 2 Kg, i es ven a talls. Preu 13 €/kg
MATÓ, el de tota la vida.
Textura entre cremosa i granulosa, es desfà fàcilment al tall. Fet amb quall
d’herbacol. Sabor amatonat, tal com ha de ser, amb un punt dolç. Les postres
ideals. Preu 12 €/kg. (cal sumar-hi 0,5 € de l'envàs retornable)
TUPÍ, una delícia pels paladars més exquisits.
Formatge d’untar elaborat a partir de formatge madurat d’ovella de llet crua, ratafia Bosch i iogurt d’ovella. Tarrines de 120 g, per menjar, per exemple, amb torradetes. Preu 3€ (cal sumar-hi 0,5 € de l'envàs retornable)
TUPÍ, una delícia pels paladars més exquisits.
Formatge d’untar elaborat a partir de formatge madurat d’ovella de llet crua, ratafia Bosch i iogurt d’ovella. Tarrines de 120 g, per menjar, per exemple, amb torradetes. Preu 3€ (cal sumar-hi 0,5 € de l'envàs retornable)
XAI LLETÓ, un petit luxe per moments especials.
Xai engreixat exclusivament amb llet materna, que pesa al voltant de 7 kg
en canal, i ens ofereix una carn extremadament tendre. Es ven el xai sencer o
mig xai, tallat i portat a casa.
PREU DEL XAI LLETÓ: 15 €/kg
(només durant febrer-març)
(només durant febrer-març)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada