divendres, 26 d’abril del 2013

Què us semblen els nostres productes de temporada?


Fa uns dies que teniem el bloc mig abandonat per manca de temps, disculpeu-nos. Amb l'atavalamenta dels parts de les ovelles, l'elaboració i tot plegat no hem tingur massa temps per escriure.

Aquests dies hem rebut forces visites de particulars a la granja, cosa que ja ens agrada (recordeu: divendres tarda i dissabte al matí). I també ens han visitat companys d'un curs de producció ecològica que porta en Xavier de Serratosa i que s'imparteix a Quintanes.

Ja fa un parell de mesos que tenim llet i que anem elaborant els nostres làctics, fent proves i assajant amb la cuba formatgera; on ens caldran alguns retocs per millorar l'eficiència energètica.

Aviat desmamarem les xaies i tindrem una mica més de llet però de moment no tenim gaire producció (fem uns 60 litres de llet diària). Els que hagueu pogut tastar els notres frescos de temporada ja podeu opinar per vosaltres mateixos. Nosaltres, tot i que no surt sempre tot exactament igual i hem de millorar estem super contents del iogurt, el mató i el formatge fresc.
La Maria, munyint les ovelles

En Sergi, girant uns matons a la formatgeria


Als mercats setmanals de Roda de Ter, Masies de Voltregà i l'Esquirol, ja tenim una clientela força fidel i ens hi sentim molt a gust. Aviat debutarem també al mercat de dilluns i el del dissabte de Manlleu (a partir del 4 de maig).

També estem començant a entrar formatges curats (de llet crua) a la sala de maduració. Però aquests encara tardaran un parell de mesos o tres a estar apunt. De moment els anem fregant però com sortiran és un misteri.

A finals de juliol ens quedarem sense llet (el nostre ramat té un cicle de producció de llet d'uns 6 mesos; i durant els 5-6 mesos de repòs i gestació posteriors no tindrem llet) però tindrem formatge curat, si surt bé!

Ens sembla que per arribar lluny i durar molts anys en aquest ofici, cal anar a poc a poc!

2 comentaris:

  1. Endavant les atxes!
    Visca els làctics del Serradet

    ResponElimina
  2. Hem tastat el mató i el iogurt que ens va vendre en Sergi. Hem quedat gratament sorpresos!

    ResponElimina