dimarts, 11 de juny del 2013

Les puputs de Barneres

Avui ha estat un dia prolífic. Al matí ha vingut en Martí d'Ogassa a esquilar el ramat i a la tarda el de Camporat amb el tractor a daiar l'herba per assecar i embalar i així tenir menjar per més endavant, quan és més escàs. També hem elaborat una bona tongada de iogurts.

En Martí d'Ogassa esquilant

Tallant l'herba per embalar, ara que és abundant
Si ens referim al final d'aquesta primavera trobaríem uns quants tòpics sobre la vida dels pastors: “bucòlica, tranquil·la i meditativa”; “al ritme pausat de la natura”... que caldria desmentir en el nostre cas!!

Tot i això, aquests dies una parella de puputs (són precioses les puputs!!!) s'han instal·lat pels volts de la formatgeria i esperem que amb elles ens arribi la pausa i l'harmonia que volem. I ens anem organitzant millor!
De moment no en tenim foto (ni de les puputs, ni de què ens organitzem millor).

Però de fet de segur que anirem alentint el ritme ja que ens queda poc més (o menys) d'un mes de llet. Ja que a l'estiu les ovelles s'eixuguen i deixen de fer llet; I ja no en tornarem a tenir fins al febrer! Per tant deixarem d'elaborar durant una bona temporada i deixarem d'anar als mercats a oferir el nostre producte. Esperem que comprengueu que en el nostre cas, el producte fresc és un producte de temporada. Que coincideix amb el cicle natural de l'ovella pel què fa a la producció de llet i l'abundància de pastures de primavera.

De totes maneres, durant aquest "parón" productiu la nostra idea era poder oferir formatge curat. Malauradament aquest primer any, no serà possible perquè no hem tingut la pausa i serenor per fer les proves del formatge curat com cal. N'hem fet algunes de proves, però no han acabat de sortir bé. Serà el nostre repte pendent de cara a la temporada vinent.

Pel què fa al passat recent, hem de destacar que el dilluns passat es va presentar el mercat de proximitat a Manlleu (“Km.Osona”) en el qual fem parada dilluns i dissabtes juntament amb altres productors locals. L'experiència està anant molt bé i tant la clientela com els paradistes estem encantats d'aquesta ancestral (però nova) relació de plaça. (+info: http://www.elter.net/noticia/14848/comer/manlleu/manlleu-aposta-pels-productes-proximitat-nou-mercat-kmo)

Els paradistes del mercat de proximitat a Manlleu


Seguim caminant, somiant desperts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada