dijous, 23 d’octubre del 2014

Una miqueta... de fires!



El passat 11 d’Octubre vàrem participar a la fira del formatge de Pastor i llet crua d’Olost del Lluçanès. Normalment no anem a fires, i encara que sembli una contradicció, no vàrem anar a la fira d’Olost per una especial motivació de vendre formatges, sinó perquè tant la organització de la fira, com els seus participants, són gent amb la qual ens sentim propera. Una fira amb uns criteris clars, que vol posar en valor les petites explotacions ramaderes, que elaborem la llet del propi ramat, i treballem els formatges amb llet crua, per tal d’aprofitar tota la qualitat de la llet. És una aposta clara per diferenciar els petits pagesos i artesans, de la gran indústria i de molts revenedors que es fan passar per artesans. 



A més a més ens hi hem trobat amics, hem conegut d’altres formatgers, hem après coses i ens ho hem passat molt bé. Què més podem demanar?

Felicitem a la Organització de la fira, els animem a seguir i tant de bo en la propera edició els hi poguem donar un cop de mà.

Altrament el dissabte 18 d'octubre també vàrem anar a treure el cap a la fira de formatges artesans del Pirineu. Aquesta fira es fa cada any a la Seu d'Urgell coincidint amb la festivitat de St. Ermengol i és una de les fires més importants del sector a una i altra banda del Pirineu. Nosaltres com que no som del Pirineu no hi vàrem poder participar però si us agrada el formatge, és molt interessant anar-hi. I per nosaltres més si, com aquest any, et conviden a formar part del jurat del concurs de formatges del Pirineu. Així que vàrem poder tastar excel·lents formatges del País Basc, d'Osca, francesos, catalans...a veure si ens hi tornen a convidar!! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada