dimarts, 5 de març de 2013

Els xais i xaies del Serradet de Barneres

Quina bogeria aquests dies! Però finalment totes les ovelles que havien de parir ja han parit i torna la calma al Serradet de Barneres. En general ha anat molt bé i en total han nascut 90 xais i xaies, de 63 mares.

Els xais i xaies del Serradet de Barneres es crien i s'alimenten de les seves mares. Per aconseguir-ho les primeres hores després del part són claus. Cal assegurar que mare i xai/a estiguin tranquiles, es reconeguin i s'estimin... i que la mare alimenti la cria amb la seva llet (i la calostra; que és la primera llet amb que es transmeten les defenses). Per això després d'un part posem mare i fill/a una mica a part del ramat durant dos o tres dies. La majoria de vegades va tot bé i la mare i la seva cria es reintegren al ramat i a pasturar!Les xaies (que són femelles) aquest any ens les quedem per incrementar el ramat. Però en canvi els xais que són mascles van a l'escorxador a les poques setmanes i així poder oferir un xai lletó, ben tendre, de primeríssima qualitat i  ecològic (però sense certificar).

Animeu-vos a fer una comanda de 1/2 xai o sencer, que s'acabaran ben aviat!! (Només en tindrem durant el mes de març). Els servim freds, tallats i portats a casa per 15€/kg.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada