dimecres, 18 de gener del 2012

Tornem a pasturar!

Durant mes i mig (mig novembre i desembre del 2011) hem tingut les ovelles “enclaustrades” però amb l'arribada del nou any hem obert les portes del corral i ja tornem a pasturar!!

Les ovelles pasturant de nou, davant del corral
Tot i que el nostre propòsit és el de sortir a pasturar sempre, durant aquest mes i mig no ens ha estat possible: el nostre camp estava acabat de sembrar i l’herba (raygrass) encara era massa tendre, i pasturant les ovelles l’arrencarien de socarrel i/o l’aixafarien. Els camps veïns, on havíem anat a pasturar el rebrot i els rostolls després de les collites, es trobaven en la mateixa situació.


Ara, amb l’herba més feta, el nostre camp i els aprofitaments puntuals d’alguns camps veïns ens han de permetre poder pasturar d’una forma continuada i reduir al mínim les aportacions de menjar dins del corral fins a l’arribada dels parts i l’època de munyida.



De totes maneres, les ovelles no es poden pas queixar per aquest "enclaustrament" ja que durant aquests dos mesos hem barrejat els marrans amb el ramat i diguem que s'han entès prou bé. Esperem que els marrans hagin fet bé la seva feina – estan fets uns campions –  perquè a dia d’avui ja els hem tornat a apartar. No volem pas tenir parts durant tot l'any. Així que gràcies per la feina "marranicus"! Estigueu apunt per una nova crida més endavant!!

Amb tot això nosaltres no hem parat i anem prou enfeinats acabant amb actuacions diverses per enllestir el corral, el femer, la sala de munyida...

Per això hem decidit incorporar un nou soci: el vailet! (pastor elèctric). Amb un petit tancat electrificat i mòbil anem donant petites porcions de pastura cada dia per tal de fer-la més eficient. De moment, oli en un llum!
Anem obrint porcions de pastura movent el filat elètric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada