dimarts, 7 de febrer del 2012

Habemus cabram

El primer part del nostre ramat d'ovelles ha estat... el de la cabra del tiet Ton!! Ens ha agafat mig per sorpresa perquè tot i que ja veiem que la Negreta feia panxa i començava a fer braguer, no ens esperàvem pas que hagués de parir ja!
La veritat és que no ha anat massa bé; ha tingut bessonada però les cries han sortit mortes. Ha estat una cop dur -sobretot per la cabra - però vaja, són coses que passen quan tens ramat. La vida i la mort sempre presents.

De totes maneres, hem aprofitat l'avinentesa per anar a buscar una cabreta acabada de néixer al mas Garet (Tona). La cabra se l'ha afillat de seguida i l'ha deixat mamar repetidament. Impressionant aquest instint maternal! I ja hem trobat un nom per la seva filla: la Gareta. És molt guapa i simpàtica!
La Gareta mamant, amb 15 dies

Esperem que els pròxims parts - els de les ovelles - que vindran a finals de març i al llarg de tot l'abril, vagin millor.

Aquests dies a Barneres, com a tota Catalunya, ha passat una onada de fred siberià. Una petita nevadeta, fortes ventades i temperatures de -12ºC a les nits i vora els 0ºC durant el dia. La veritat és que les ovelles l'han suportat prou bé, una altra cosa són les canonades... de totes maneres, hem procurat buidar-les cada dia i no esperem tenir gaires desperfectes. Tot i que fins que no passi del tot el fred i tornem a poder fer funcionar les canonades no ho acabarem de saber del cert.
Mare i filla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada