dijous, 2 d’agost del 2012

Els productes làctics del Serradet de Barneres

Des del Serradet de Barneres estem molt contents de les proves que hem anat fent amb la llet de les nostres ovelles. Us adjuntem una foto on es veu el resultat dels productes frescos amb llet d'ovella que ja ens surten força bé:

-Mató de drap
-Formatge fresc
-Iogurt (iogurazo!)

(Més endavant, i durant tot l'any tindrem formatge madurat)

Els nostres productes làctics (de prova!)
















Tal i com teníem previst d'aquí a pocs dies eixugarem el ramat, això vol dir que deixarem de munyir i per tant, de tenir llet. Ja que hem de prenyar les ovelles de nou per ajuntar els parts de cara al mes de febrer. Serà quan tornarem a tenir llet, respectant els cicles naturals de les ovelles.

Fins llavors tenim temps per acabar les obres d'adequació de l'obrador-formatgeria (que inclou una sala de maduració on madurarem els nostres formatges) i començarem la comercialització seriosament. La nostra idea és apostar per una parada ambulant (amb aparador de fred) a diferents mercats de plaça de la comarca d'Osona i per a grups de consumidors organitzats.

Abraçades per tothom i gràcies pel suport i les crítiques constructives que hem pogut recollir.
Aquest projecte és un repte que ens apassiona.

El Serradet de Barneres


3 comentaris:

  1. Quan es podran tastar els formatges curats? Tinc ganes de tastar-los ja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tot va bé, al llarg del febrer tornarem a tenir llet (després dels parts) i començarem a treballar per fer un bon curat! La idea és fer un tipus "Tomme" (formatge rodó de 2-3 kg) que vendrem a talls (cunyes) amb una curació d'uns 2-4 mesos. Així que no falta massa pq tinguem els primers curats: a partir del febrer compta uns 2-4 mesos més tard!

      Elimina
  2. Això fa molt bona cara! Sort ara amb els curats. Bona feina gent!

    ResponElimina