dimarts, 24 d’abril del 2012

Nens i xais!

Que bé, la primavera!
Les hores de llum es van allargant cada dia que passa i amb les oportunes pluges que estem tenint de moment no ens falta la pastura.

Les "mares" ovelles estan totes sanes i contentes; estan criant els seus xais perfectament. Els parts estan anant molt bé, quasi bé no hem tingut problemes i ja tenim més d'una trentena de xais corrent pel Serradet de Barneres. Els xais mascles - pobrets - aviat aniran a l'escorxador i els vendrem com a carn de "xai lletó" entre amics i familiars (si en voleu un aviseu!). Serà una carn de xai molt tendre i gustosa! Les femelles tindran més sort, i es faran grans al Serradet de Barneres.

Amb tot això, ja estem més o menys a la meitat dels parts, i estem ben enfeinats!

Cada dia munyim un parell de vegades i amb la llet resultant ja n'hem començat a fer proves al mini-obrador que tenim apunt. De moment ja ens surt un mató d'ovella exquisit i un iogur d'ovella super-cremós! No els heu provat?

Aquesta primera temporada de munyida serà un test per tal de què l'any vinent ja comencem a produir seriosament, i a treure un producte per comercialitzar. De moment, paciència però estem contents d'on hem arribat!

Us deixem amb algunes fotos de nens i xais...

En Nil, aguantant un xai tot content!


En Nil i en Marc, i un xai

Uns xais "exploradors" amb les mares al fons

1 comentari:

  1. Quines imatges tan bocòliques! Força amb aquest projecta tan bonic que esteu portant. Quan menjarem formatges?...

    ResponElimina