diumenge, 9 d’octubre de 2011

Pasturant pels vols del Serradet de Barneres

La pastura és un element clau per nosaltres. El cordó umbilical que ens lliga amb la terra, aprofitant herbes que creixen al nostre territori, i que al final hem de transformar en formatge. És també una inversió en salut per les ovelles, que poden servir-se a demanda i menjar variadament alhora que s'esbargeixen. 

En Xevi i en Sam, amb les ovelles pasturant al fons
Xerreix, panissaga, verdolaga; fulles de noguera, d'alzina o de roure; heura, vidalba, crispinell... però compte amb el rebrot tendre de blat o els blets que les poden “butir”. Cal vigilar amb la colze, amb el mill o els aglans; que no s'afartin!

Cada tarda de pastura és una aventura, amb infinites variables que cal tenir en compte. Encara tenim molt per aprendre. Quanta saviesa que acumulen els vells pastors!


Les ovelles, amb les vistes de Cabrera i el Pla d'Aiats al fons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada