S'acaba de publicar una perla per a
tots els amants del bon formatge:
“FORMATGES. Els 50 millors de
Catalunya”
Un recull fet amb una mirada personal,
amb rigor i molta estima vers els formatges i els formatgers de
Catalunya. En surten uns quants d'Osona!!
Si més no per la part que ens toca,
ens sentim homenatjats. Gràcies a la Laia Pont i la Natàlia
Nicolau, les autores del llibre.
En les descripcions dels formatges i les seves virtuts no escatimen en elogis i no dubten en posar en valor allò que fa que cada formatge i cada projecte sigui diferent. S'especifica perfectament les formatgeries amb ramat propi i els tractaments de la llet (pasteuritzada o bé crua) i els valors i matisos que cada cosa aporta.
Així que quan ens varen proposar de participar a la presentació del llibre a Osona, en el marc del Festiva del llibre de Muntanya a Vic hi vàrem anar encantats.
En el marc dels Països Catalans hi ha
ben poca literatura sobre formatges. De fet només dos llibres
anteriors a aquest, que nosaltres sapiguem:
El llibre pioner dels anys 80, una
relíquia amb tapes de fullola escrita per l'Enric Canut (Els
formatges a Catalunya). I el de la Generalitat: “Formatges de
Catalunya”, escrit per l'Oriol Urgell i publicat l'any 2008.
Així que l'aparició d'aquest nou
llibre és una bona notícia per a tot el sector i pels amants i
consumidors habituals de formatge!!
En Jaume de Ciuret, la Laia Pont, en Sergi i en Jordi de l'editorial |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada