dijous, 12 de novembre del 2015

Quina passada de llibre!!

S'acaba de publicar una perla per a tots els amants del bon formatge:

“FORMATGES. Els 50 millors de Catalunya”

Un recull fet amb una mirada personal, amb rigor i molta estima vers els formatges i els formatgers de Catalunya. En surten uns quants d'Osona!!

Si més no per la part que ens toca, ens sentim homenatjats. Gràcies a la Laia Pont i la Natàlia Nicolau, les autores del llibre. 

En les descripcions dels formatges i les seves virtuts no escatimen en elogis i no dubten en posar en valor allò que fa que cada formatge i cada projecte sigui diferent. S'especifica perfectament les formatgeries amb ramat propi i els tractaments de la llet (pasteuritzada o bé crua) i els valors i matisos que cada cosa aporta. 



Així que quan ens varen proposar de participar a la presentació del llibre a Osona, en el marc del Festiva del llibre de Muntanya a Vic hi vàrem anar encantats.

En el marc dels Països Catalans hi ha ben poca literatura sobre formatges. De fet només dos llibres anteriors a aquest, que nosaltres sapiguem:
El llibre pioner dels anys 80, una relíquia amb tapes de fullola escrita per l'Enric Canut (Els formatges a Catalunya). I el de la Generalitat: “Formatges de Catalunya”, escrit per l'Oriol Urgell i publicat l'any 2008.


Així que l'aparició d'aquest nou llibre és una bona notícia per a tot el sector i pels amants i consumidors habituals de formatge!!

En Jaume de Ciuret, la Laia Pont, en Sergi i en Jordi de l'editorial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada